Futomaki rolls
- Kuhanu rižu a sushi (toplu) prebacite u drvenu posudu ( bog upijanja rižinog octa), a ukoliko nemate možete je staviti u posudu po želji.
- Ravnomjerno je alijte mješavinom rižinog octa, šećera i soli.
- Rižu kuhačom promiješajte i “režite” kako ne bi bila grudičasta.
- Pripa ite da je ne drobite i gnječite.
- Nori algu tostirajte na način da je primite prstima na jednom kraju i na visini od oko 40-50 cm od plamena na plameniku lagano amahnite par puta.
- Položite je u dužno na mat (podloga od bambusa) koji ste obložili plastičnom folijom.
- Ruke namočite vodom i na algu nanosite u što tanjem sloju sushi rižu pa eći da gornji dio alge, otprilike 2 cm, ostavite pra an.
- Nakon što je riža dobro utisnuta, na srednji dio alge u dužno do ruba, prema sebi, slažite komade (veće trake) svježeg krastavca, svježeg filea lososa, mrkve, tamaga (slatki omlet) i daikona (japanska repa).
- Palčeve stavite ispod mata, ostalim prstima prema naprijed arolajte do kraja mat.
- Odmotajte lagano mat i avršite futomaki motanjem (spajanjem) dijela na koji niste najeli rižu (onih 2 cm) sa rolom.
- arolajte mat i ostavite minutu-dvije da se sve poveže.
- Odmotajte mat i i vadite rolu futomaki-a i oštrim nožem koji ste prethodno namočili u hladnoj vodi ( bog ljepljenja riže), prerežite na pola i nastavite re ati na kolutove širine otprilike 2 cm.
- Futomaki servirajte i poslužite u ukiseljeni đumbir, wasabi i soja sos.
Dobar tek
*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica i formiranje sushi-a. Nije uračunato vrijeme kuhanja riže.
Futomaki rolls
0 comments:
Post a Comment