Rižoto od škampi
- Škampima odvojite glave od tijela.
- Glave stavite u lonac sa vodom, a tijela ubacite u hladnu (neugrijanu) tavu sa maslinovim uljem.
- U tavu stavite sjeckani mladi luk, sitno sjeckani češnjak, svježi kosani peršin i sve sastojke u tavi “na hladno” promiješajte.
- Posolite, popaprite, ulijte koncentrat rajčice i hladnu vodu te dobro promiješajte.
- Upalite vatru i pustite 2 do 3 minute da sadržaj u tavi akipi.
- Škampe i vadite na tanjur i pustite da se malo ohlade.
- Očistite ih, meso odvojite u djelicu, a oklope ubacite u lonac u kojem su voda i glave.
- Lonac stavite na vatru i sve ajedno kuhajte 15 ak minuta.
- Kada je temeljac gotov, procijedite ga.
- agrijanom umaku i tave dodajte rižu i na srednjoj vatri pirjajte.
- Miješajte po potrebi i dodajte temeljac ne dopuštajući da riža bude na suhome.
- Kada je riža kuhana i ačinjena po vašem ukusu, pred sam kraj dodajte meso škampi, promiješajte i servirajte.
Dobar tek
*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica i termička obrada
Rižoto od škampi
0 comments:
Post a Comment