Kombinirani cheescake
Kora:
Pomiješajte brašno, šećer, prašak a pecivo, šećer i koricu limuna. U to naribajte margarin i dodajte jaje.
I radite tijesto i stavite na kratko u hladnjak.
I valjajte tijesto debljine cca pola centimetra.
U mite kalup a torte, rastvorite gada je promjer veći i i režite krug i tjesta. Ponovno sastavite kalup a torte i sada unutra prenesite tijesto.
Stavite peći cca 10 minuta na 180 °C
Nadjev:
Sir, vrhnje, rum, i obje vrste šećera dobro i miksajte. Dodajte tri žumanjka i još malo miksajte.
Dodajte koricu limuna i na kraju rukom lagano umješajte snijeg (kojeg ste i radili sa malo soli).
Nadjev i lijte na koru i stavite na 180°C na cca 40 minuta.
Pripa ite jer vrijeme ovisi o pećnici. Gotovo je kada ga atresete a on nadjev je čvrst .
Ostavite da se ohladi prije ukrašavanja.
Preporuka je da kalup stavite na neki tanjur jer i kalupa voli iscuriti malo tekužine (ovo je normalno jer tijesto nije dignuto sa strane).
Dekoracija br 1: pomiješajte sastojke i premažite tortu (ako vam je marmelada pretvrda otopite ju lagano na pari ili u mikrovalnoj)
Dekoracija br 2: tortu prvo namažite kiselim vrhnjem.
Ostale sastojke i mješajte (kao a dekoraciju br 1) i pomoću šprice (primjerice one medicinske) radite krugiće jedan do drugoga. Krenite od ruba i krečite se prema srediti (spiralno).
Kada ste potočkali tortu u mite čačkalicu i pomoću nje napravite srčeka tako da krenete od početka i vućete po istom putu po kojem ste točkali. nadam se da vam je ovo ra umljivo
(moja srčeka nisu baš idilična al drugi put budu bolja:)
Od ostataka tijesta i re ala sam keksiće u obliku srca. Ispalo je cca 40 komada. dio sam upotrijebila a dekoraciju a ostatak smo poklopali.
Kombinirani cheescake
0 comments:
Post a Comment