Rižoto sa kuhanom šunkom, bearnaise umakom i poširanim jajetom
BEARNAISE UMAK
- U posudu a kuhanje ulijte vinski ocat, bijelo vino, dodajte papar u rnu i usitnjenu ljutu papričicu be koštica (ili estragon).
- Nakon par minuta kada se vino reducira procijedite sadržaj posude i prelijte u drugu posudu koju ste pripremili a kuhanje na pari.
- Dodajte žumanjke u konstantno miješanje sa pijenjačom.
- Postupno dolijevajte rastopljeni maslac i konstantno miješajte.
- Kada se smjesa gusne prebacite u drugu posudu i odložite u hladnjak da se rashladi.
RIŽOTO SA KUHANOM ŠUNKOM
- Na agrijanom maslinovom ulju kratko popržite sitno sjeckani luk, češnjak i na komade nare ani stabljičasti celer.
- Dodajte sjeckani mladi luk i nakon što ste promiješali ubacite rižu.
- Rižu kratko tostirajte i ulijte bijelo vino.
- Nakon par minuta kada vino ispari, postupno (da riža ne ostane na suhom) dolijevajte temeljac od kuhane šunke i ubacite kuhanu šunku nare anu na kockice.
- Na samom kraju dodajte sjeckani svježi peršin i maslac te promiješajte.
POŠIRANJE JAJETA
- U posudi a kuhanje ugrijte do vrenja vodu koju ste prethodno posolili i ulili ocat.
- Pijenjačom u jednom smjeru arotirajte vodu i ulijte jaje te ga ostavite da se skuha. Kada je jaje poširano i vadite ga.
Servirajte rižoto, povrh njega stavite poširano jaje i sve alijte bearnaise umakom.
Dobar tek
* U vrijeme pripreme je uračunata priprema namirnica, kuhanje i hlađenje
Rižoto sa kuhanom šunkom, bearnaise umakom i poširanim jajetom
0 comments:
Post a Comment