Tatarski beefsteak (alla Vladimir)
- Komad junećeg odreska obradite metodom struganja (paralelno sastružite meso oštrim nožem).
- U posudi, u konstantno miješanje (inten ivno) vilicom promiješajte redom žumanjke, ulje kro nekoliko puta, svježe iscijeđeni sok od limuna, mljeveni papar, mljevenu crvenu papriku i sol.
- Nastavite umješavati redom senf, sitno sjeckani češnjak, crveni luk, kapare, usitnjene inćune, cognac, sitno sjeckani svježi peršin i celer.
- Kada ste dobili kompaktnu smjesu, ubacite nastrugano meso te ga dodajte kro nekoliko puta u konstantno miješanje.
- Kada ste sve dobro i miješali, servirajte smjesu u još tople prepečene šnite kruha koje ste prema ali maslacem.
Dobar tek
*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica i miješanje sastojaka.
Savjet: Beffsteak je poželjno prethodno prema ati senfom i 3 dana marinirati u ulju. Nakon toga maknuti senf i odvojiti sve žilice i tek tada strugati.
Tatarski beefsteak (alla Vladimir)
0 comments:
Post a Comment