Hawai pita
- Pripremljeno tijesto (kao a američku pitu) kružno ra valjajte na pola centimetra debljine i prebacite ga u kalup a pite.
- Utisnite ga u kalup i odrežite tijesto u gornji rub kalupa i odstranite višak.
- Prekrite tijesto papirom a pečenje i fiksirajte ga utegićima ili starim grahom kako se prilikom pečenja ne bi di alo.
- Tijesto prebacite u pećnicu i pecite 20 minuta na 180 stupnjeva sve dok ne poprimi latno žutu boju.
- U međuvremenu u lonac stavite kuhati punomasno mlijeko, kokosovo mlijeko i šećer te konstantno miješajte pjenjačom.
- Kada smjesa akipi, ulijte mješavinu gustina i vode te miješajte dok se smjesa ne gusne.
- Maknite s vatre, te pola smjese postepeno prebacite u posudu u kojoj ste prethodno rastopili čokoladu a kuhanje u konstantno miješanje.
- Na pečeno i ohlađeno tijesto prebacite i rasporedite najprije čokoladnu smjesu, a atim ostatak smjese kokosovog i punomasnog mlijeka.
- Kada ste pitu dobro ohladili najprije na sobnoj temperaturi, a atim u hladnjaku, spremna je a serviranje.
Dobar tek
*U vrijeme pripreme uračunato je ra vlačenje i pečenje tijesta, priprema smjesa te finiširanje pite. Nije uračunata priprema tijesta i hlađenje.
Hawai pita
0 comments:
Post a Comment