Beefsteak u marinadi od naranče
- U posudi pomiješajte maslinovo ulje i suncokretovo ulje u omjeru pola-pola.
- Umiješajte sitno sjeckani luk, sitno sjeckani češnjak, sol, cognac, svježe iscijeđeni sok od naranče, ružmarin i papar.
- Kada ste sve sastojke dobro promiješali dodajte juneće odreske nare ane na komade debljine 3-4 cm, uvaljajte ih u marinadu i ostavite u hladnjaku na minimalno 1h (preporučljivo je 4-5h).
- Na jako agrijanoj tavi u koju ste stavili malo ulja, pecite marinirane odreske.
- Pravilo o duljini pečenje je koliko centimetara debljine odreska, toliko minuta, ali vi pecite kako vam odgovara tj. koliko jako pečene volite.
- I vadite ih na tanjur, posolite, popaprite i servirajte.
- Meso možete poslužiti sa jajetom preko njega na prepečenom kruhu ili po želji.
Dobar tek
*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica i termička obrada. Nije uračunato vrijeme mariniranja.
Beefsteak u marinadi od naranče
0 comments:
Post a Comment