Bademovo mlijeko
Bademe namočite preko noći.(u vrijeme pripreme nije uračunato namakanje badema). U jaki blender stavite bademe i vodu, i miksajte na najjače.
I nad posude u vrećicu a mlijeko ili ga u i i lijte sadržaj. Rukama stiščite da se svo mlijeko iscijedi i vrećice. Iscijeđeno mlijeko vratite u blender, dodajte vaniliju i steviju (ili aslađivač po želji ili par datulja) i kratko miksajte na najslabije samo da se sastojci prožmu.
Mlijeko prelijte u staklenu bocu i čuvajte u hladnjaku. Najbolje ga je upotrijebiti u 2 dana jer nije pasteri irano i potpuno je prirodno. Ne brinite, i iskustva govorim da nije nikakav problem potrošiti ga tako br o. Prefino je i jako dravo.
i još sam nešto aboravila, sadržaj koji je ostao u vrećici nakon cijeđenja badema ako se osuši dobije se brašno, pa s njim možete raditi kolače, kekse..
Bademovo mlijeko
0 comments:
Post a Comment