dalmoš pasticada
Meso naspikati komadima pancte i mrkve aliti ga crnim vinom i malo kvasine i dodati dosta korjrnastog povrca ,ostaviti da odstiji preko noci .komade mesa posusiti i naglo apeci pa staviti u pecnicu da se apece sa svih strana.na ulju a utit kapulu i dodati svo korjrnasto povrce ,komadice pancete ,cesnjaka i povrce i marinade sve skupa a utiti aliti crnim vinom neka malo prokuha i dodati meso .sve skupa pirjati, atim dodati jabuke kruske suhe sljive nadoliti vode po potrebi i kuhati dok meso ne omeksa .kad je meso skuhano i vadimo ga, umak propasiramo dodamo suhe sljive be kostica i stavimo da lagano kuha , na kraju dodamo pekme od sljiva ili brusnica po elji malo kvasine i nastavimo lagano pirjati d se sve lipo pove e u jedan lijep umak.meso nare emo na fete i prelijemo umakom te poslu imo u domace njoke .
dalmoš pasticada
0 comments:
Post a Comment