Muffini s bundevom i krem sirom
MUFFINI
- U posudi mikserom obradite maslac omekšan na sobnoj temperaturi dok ne postane kremast.
- Umiksavavajte ga redom sa smeđim šećerom, ra mućenim jajima, mlijekom, aromom vanilije i pireom od bundeve dok smjesa ne postane jednolična .
- U drugoj posudi pjenječom pomiješajte glatko brašno sa sodom bikarbonom, praškom a pecivo i mljevenim cimetom.
- Pomiješane suhe sastojke pjenjačom pomiješajte sa smjesom od bundeve.
- Dobivenu kompaktnu smjesu i lijte u kalupe a muffine (3/4 volumena svakog kalupa) i pecite u pećnici 20-ak minuta na 180 stupnjeva.
KREMA
- U međuvremenu mikserom obradite krem sir te postupno umiksavajte šećer u prahu i aromu vanilije.
- Kada su muffini pečeni, i vadite ih i servirajte sa odo go prelivenom kremom od krem sira i posipajte cimetom.
Dobar tek
*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica miješanje i umiksavanje te termička obrada.
Ovaj recept je produkt ajedničke suradnje portala kuhari.com i dravakrava.hr.
Muffini s bundevom i krem sirom
0 comments:
Post a Comment