Čokoladni tartufi s dragušcem
- Na srednje jakoj vatri agrijte slatko vrhnje gotovo do vrenja, ubacite kockice tamne čokolade i maslac.
- Sve ajedno promiješajte pjenjačom i kada dobijete kompaktnu smjesu (kada se svi sastojci otope), prebacite je u posudu i stavite u hladnjak na hlađenje.
- Nakon otprilike 2 sata, kada se smjesa dovoljno “stisnula” i vadite je i prebacite na radnu površinu.
- Žličicom agrabite smjesu, prebacite je u ruke i kružnim pokretima i među dlanova oblikujte kuglicu.
- Kuglicu uvaljajte u smjesu kakaa u prahu i mljevenog dragušca koje ste prethodno pomiješali u asebnoj posudi.
- Postupak ponovite dok ne potrošite smjesu.
- Servirajte, dekorirajte po želji i uživajte.
Dobar tek
*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica, termička obrada smjese i formiranje kuglica. Nije uračunato hlađenje smjese u hladnjaku.
Tamara Novaković je pobjednica u natječaju “Kuhaj u ritmu se one” portala dravakrava.hr.
Čokoladni tartufi s dragušcem
0 comments:
Post a Comment