Tatarski biftek s kaduljom
- Komade juneće pisanice (bifteka) očistite od svih žilica.
- Nožem i vilicom sitno nakošite meso dok ne dobijete smjesu poput paštete.
- Meso se ujedno može i samljeti ili nastrugati, no ja sam koristio ovu tehniku.
- U posudi pomiješajte žutanjke, senf, limunov sok i sol.
- Dolijevajte malo po malo ulja u konstantno miješanje dok ne dobijete umak gustoće poput majone e.
- Ubacite na sitno nare ane inćune, sitno kosani češnjak, suhu usitnjenu kadulju, sjeckane kapare i kisele krastavce, mljevenu slatku crvenu papriku i sitno nare ani luk.
- Nakon što ste dobro prmiješali dodajte nasjeckani feferon, ketchup, worchestershire umak i tabasco umak.
- Dobro promiješajte, ubacite pola količine mesa te koristeći žlicu i vilicu (vilicom utiskujte meso i umak na žlicu) povežite umak i meso.
- Kada se sastojci dobro prožmu, dodajte drugu polovicu mesa i ponovite postupak.
- Tatarski biftek servirajte u prepečenac (tostirani kruh) sa maslacem i malo luka.
Dobar tek
* u vrijeme pripreme je uračunata priprema namirnica i miješanje sastojaka
Tatarski biftek s kaduljom
0 comments:
Post a Comment