…ja ne bih da hvalim, na vama je da probate i ocijenite, ali najte da je samotako ukusno…topi se u ustima…uslast!!!…
Sastojci
- 500 gr jufke a baklavu
- 1 kg jabuka
- korica 1 limuna
- cimet
- 540 gr cvrstog jogurta
- 200 ml ulja
- 250 gr gri a
- 250 gr secera
- 2 kesice vanilin secera
- 1 kesica praska a pecivo
- AGDA
- 500 gr secera
- voda
- ploske limuna
Priprema
- Od jogurta,ulja,gri a,secera,vanilin secera i praska a pecivo napravite tekucu smjesu.
- Jabuke i rendajte,u njih stavite koricu od 1 limuna,i cimet po elji.
- Tri jufke stavite na radnu povrsinu,prema ite tekucom smjesom i na pocetku jufke stavite rendane jabuke. arolajte i stavite u tepsiju.
Postupak ponavljajte sve dok ne potrosite jufke.(4 rolne x 3 jufke = 12 jufki u pakovanju)
- Ostavite malo tekuce smjese i prema ite vec arolane jufke.
- Pecite na 180°C oko 40 minuta, avisno od jacine pecnice.
- Ohladite ih,te hladne nare ite na kocke ili komade eljene velicine.
- Hladne kocke prelijte vrelom agdom koju ste pripremili na slijedeci nacin: U serpu stavite secer i naspite vode 1,5cm i nad secera i prokuhajte.Kada jednom avri pustite da kuha jos 5-10 minuta.Skinite s vatre i prelijte kocke.
- Ohladite u fri ideru, i u ivajte…
Source: http://www.coolinarika.com/recept/agdali-jabukovaca/
AgDaLi JaBuKoVaČa
0 comments:
Post a Comment