“Ratatouille”
Patlidžane oguliti, nare ati na ploške debljine 0,5-1cm, posoliti, pustiti da odstoje i ocijediti. Tikvice ja ne gulim, no možete, također nare ati na ploške i ponovite postupak kao s patlidžanom. Rajčicu nare ati na ploške i i vaditi sjemenke. Papriku također.
Namirnice prepeći na grill tavi ili u rerni na back papiru (kućni toster-grill je idealno rješenje).
a salsu na maslinovo ulje aromati irano češnjakom, ružmarinom, kaparima i inćunima dodati pasiranu rajčicu, nasjeckanu rajčicu, tabasco, soli, i prstohvat šećera, te na kraju, nakon 10-ak minuta laganog krčkanja, odnosno dok se umak ne gusne dodati češnjak, peršin i svježe mljeveni papar.
Pečeno povrće slagati željenim redoslijedom, moj je: patlidžan, paprika, tikvica, rajčica, dok ne dobijete porcijaške kupove (cca.3 ponavljanja). Kupove preliti s žlicom- dvije salse te posuti sirom, odnosno staviti krišku mo arelle (ili naribane) te apeći u rerni.
Kada je gotovo posuti svježim peršinom i poslužiti.
Dobar tek!
“Ratatouille”
0 comments:
Post a Comment