Puretina u umaku od rajčice i mo arelle
- Na grill tavi kratko sa svih strana popržite pureće file-e koje ste predhodno marinirali u maslinovom ulju, soli, papru i timijanu (marinirati minimalno 1h).
- Puretina ne smije biti jako pečena, već se mora malo ažutiti.
- Na drugoj tavi, na agrijanom maslinovom ulju, kratko popržite sitno kosani češnjak.
- Dodajte pasiranu rajčicu, promiješajte i na jačoj vatri pustite da provrije.
- Prethodno pečenu puretinu prebacite u umak i na laganoj vatri kuhajte 20 do 30 minuta u dodavanje pasirane rajčice i vode po potrebi, i po želji gustoće umaka.
- Ukoliko želite, jelu možete dodati origano i bosiljak
- Povrh jela (još u tavi) rasporedite naribanu mo arellu i servirajte u tjesteninu, rižu, njoke ili po vašoj želji.
Dobar tek
Puretina u umaku od rajčice i mo arelle
0 comments:
Post a Comment