… još jedan bundevasti recept i mog pera, a što mogu kad obožavam bundevu! A juha od bundeve spremljena na ovaj način oduševljava i najveće gurmane. Provjereno!
Sastojci
- 500 gr očišćenog mesa hokkaido bundeve
- 1 velika mrkva
- 1 velika glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- 1 list lovora
- 1 velika žlica curry paste (ili dodajte samo curry prah ako ne želite ljutu juhu)
- sok od jedne naranče
- 3 velike žlice maslinovog ulja
- sol, papar
- vrhnje a kuhanje a dekoraciju
Priprema
- Očistite bundevu i narežite na kockice. Očistite mrkvu te je narežite na kolutiće.
- Stavite ih ajedno u lonac, dodajte jedan list lovora, prelijte vodom onako da pokrije povrće i stavite na vatru. Kad avrije, dodajte jednu povrtnu kocku. Ako imate povrtnog temeljca, onda pomiješajte pola temeljca i pola vode i tako kuhajte. Kuhajte jedno 30 min na srednje jakoj vatri.
- Dok se kuhaju bundeve i mrkva, pripremite luk i češnjak. Isjeckajte ih na sitno i popržite na 3 žlice maslinova ulja. Kad je luk postao staklast, dodajte mu jednu veliku žlicu curry paste i sok od jedne naranče. Pustite da se lagano pirja još jedno 10 min.
- Kad je bundeva kuhana, i vadite lovorov list, ocijedite malo vode u šalicu (trebat će vam a luk), a ostatak dobro usitnite u pire štapnim mikserom. U drugoj posudi luku dodajte vode od kuhanja bundeve i također dobro usitnite štapnim mikserom.
- Sjedinite pire od bundeve s pireom od luka i dobro promiješajte. Ako je juha gusta, dodajte joj vode do željene gustoće.
- Juhu služite u dubokim djelicama pokapanu maslinovim uljem, vrhnjem a kuhanje (u maloj količini) te svježe mljevenim crnim paprom.
Source: http://www.coolinarika.com/recept/aromaticna-krem-juha-od-bundeve/
Aromatična krem-juha od bundeve
0 comments:
Post a Comment