Minestrone sa grahoricama i žitaricama
- Sjeckani luk, komade stabljičastog celera, komade nare ane mrkve i sjeckani češnjak usitnite u blenderu (električnoj sjeckalici).
- Tako usitnjene sastojke prebacite u lonac u kojem ste ugrijali maslinovo ulje.
- Nakon par minuta kada smjesa omekša, dodajte žitarice i grahorice (mješavina više vrsta graha, crvene i žute leće, slanutka, pšenice, ječma i raži) koje ste dan ranije stavili u posudu s vodom da se namoči.
- Promiješajte i nakon par minuta sve alijte povrtnim temeljcem (poželjno je da je domaći).
- Nakon što ste promiješali, dodajte pelate rajčica nare ane na kockice, posolite i popaprite.
- Ubacite mirodije (najbolje svježe) lovor, timijan, ružmarin i kadulju.
- Kocke parme ana (2,5cm) ajedno sa korom (ako je ima) dodajte u lonac i pustite da se sve kuha pola sata.
- Ubacite krumpir nare an na kockice i kuhajte adnjih pola sata.
- Jelo servirajte i dekorirajte po želji.
Dobare tek
Savjet: mirodije povežite tankom špagom (jedan kraj špage a mirodije,a drugi a dršku posude a kuhanje) kako bi ih kasnije lakše i vadili
* u vrijeme je uračunata priprema namirnica i kuhanje (nije uračunato namakanje žitarica i kuhanje temeljca)
Minestrone sa grahoricama i žitaricama
0 comments:
Post a Comment