Motar pogača
TIJESTO
- I radite tijesto tako što ćete prvo u vodu staviti svježi kvasac i pustiti da nabubri.
- Ostale suhe sastojke pomiješajte i prelite sa željenom količinom maslinovog ulja.
- Kad je kvasac nabubrio ajedno s vodom ga pomiješate s ostalim sastojcima i umijesite glatko tijesto.
- Tijesto ostavite da se diže oko 45-60 minuta.
*brašno koje sam koristio je pola oštro, pola glatko
POGAČA
- Tijesto ra dijelite na dva jednaka djela.
- Prvi dio ra valjajte na debljinu 1-1,5cm i rasporedite (utisnite) u kalup a pečenje te po njemu rasporedite nadjev.
- Najprije rasporedite blanširanu blitvu i motar koje ste prethodno 15-ak minuta dinstali sa sjeckanim lukom na maslinovom ulju te posolili po želji.
- Nastavite s nadjevanjem filetima tune, komadićima sušene rajčice i komadićima feta sira (možete dodati i luk nare an na kolutiće).
- alijte maslinovim uljem i popaprite.
- Ra valjajte drugi dio tijesta, oblikujte nožem da bude u dimen ijama kalupa i stavite povrh nadjeva.
- Premažite ra mućenim jajem i pecite u pećnici 15-20 minuta (ovisno o pećnici) na 220 stupnjeva.
Dobar tek
* u vrijeme pripreme uračunata je i rada tijesta, priprema namirnica i termička obrada
Motar pogača
0 comments:
Post a Comment