Mirisna slatka pita sa tikvicama
Potreban materijal:
1kg rendanih tikvica
200g šećera
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike pšeničnog gri a
1 kesica vanilin šećera
1 kesica praška a pecivo
1 kašičica cimeta
pola kašičice anisa u prahu
pola kašičice karanfilića u prahu
1 kašika arome vanile
4 kašike brašna
ulje
500g kora a pitu
Priprema:
Rendane tikvice i 200g šećera staviti u šerpu i dinstati na šporetu dok ne ispari sva tečnost. Povremeno mešati. Pred kraj dodati ačine, skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi. Jaja umutiti sa šećerom, dodati gri , vanilin šećer, prašak a pecivo, brašno i aromu vanile. Sve lepo sjediniti. Pripremiti pleh a pečenje (gledajte da bude taman da stanu dva rolata) i podma ati ga uljem. Rernu agrejati na 200C. Na radni sto, jednu preko druge staviti dve kore. Prema ati ih pomoću četkice uljem, pa staviti dve kašike fila od tikvice i lepo rasporediti svuda po kori. Preko fila od tikvica, preliti tri kašike smese sa jajima. To ne morate prema ivati, bitno je da stavite negde-negde. Preko toga staviti ponovo dve kore jednu preko druge, prema ati uljem, dodati fil od tikvica, a atim smesu od jaja, i na kraju staviti po treći put dve kore, prema ati uljem, dodati fil od tikvica, smesu sa jajima i na kraju uviti rolat. Voditi računa da se kraći krajevi prvo malo uviju ka unutrašnjosti, a atim rolovati duži kraj. Na ovaj način pripremiti još jedan rolat. Pre pečenja dobro prema ati uljem i posuti kristal šećerom. Peći u agrejanoj rerni nekih 45 minuta, dok lepo ne porumeni. Pečenu pitu prekriti navlaženom kuhinjskom salvetom i ostaviti da se ohladi. Poželjno je da pita odstoji pre sečenja, ato što je lepša. U tom slučaju je najbolje da se pravi uveče, a seče sutradan.
This article is copyright © 2013
Mirisna slatka pita sa tikvicama
0 comments:
Post a Comment