Crne čokoladne košarice punjene bijelom čokoladom
KREMA
- Prethodno agrijano slatko vrhnje (kipuće) prelijte preko komada bijele čokolade i promiješajte.
- Kada dobijete kremastu smjesu, umiješajte instant cappuccino od vanilije kako bi aromatirirali kremu i odložite sa strane da se prohladi.
- Dodajte tučeno slatko vrhnje i promiješajte.
KOŠARICE
- Tamnu čokoladu sa malo ulja otopite na pari i pomoću kista tanko nanesite na cijelu unutarnju površinu papirnatih kalupa (košarica).
- Stavite u hladnjak i kada se čokolada “stisne”, nanesite novi sloj čokolade pomoću kista.
- Postupak ponovite ukupno 4 puta dok ne dobijete dovoljno debeli sloj čokolade u kalupu (cca 1mm).
- Nakon što se posljednji puta čokolada dovoljno stvrdnula u frižideru, prstima odvojite čokoladu od papirnatog kalupa pritom pa eći da čokolada ne pukne.
PUNJENJE KOŠARICA
- Čokoladne košarice punite kremom i stavite u hladnjak da se dobro ohlade.
- Servirajte u kavu i dekorirajte sa naribanom čokoladom ili instant cappuccinom.
Dobar tek
Crne čokoladne košarice punjene bijelom čokoladom
0 comments:
Post a Comment