Ne volim apr en pasulj,ne godi mi.Jedem ga samo na ovaj nacin ,i uvek u proju.
Sastojci
- 500 g pasulja/tetovca
- 3 glavice crnog luka
- 2 sargarepe
- 3-4 cena belog luka
- 0,5 dl ulja
- 2 dl kuvanog paradaj a
- 1 kasicica acinske paprike
- so,biber,vegeta/po ukusu
Priprema
- Pasulj preliti vodom,staviti da provri,procediti vodu,pasulj dobro isprati.
Sipati opet hladnu vodu,posoliti i staviti da se pasulj kuva.
Pasulj kuvati na laganoj vatri,oko 1,5h.
- Dok se pasulj kuva,pripremiti povrce.
Crni luk,sargarepu i beli luk iseci sitno,posoliti i dinstati na ulju,da povrce omeksa.
.
- U vatrostalnu posudu sipati polovinu skuvanog pasulja,posuti so,biber,vegetu,preko staviti dinstano povrce,pa preostali pasulj.
Posuti vegetu i biber,preliti kuvanim paradaj om i staviti u rernu, agrejanu na 200 C.
Peci oko 25 min.
Source:: http://www.coolinarika.com/recept/914729/
"Prebranac"
0 comments:
Post a Comment