Košarice s kikirikijem i čokoladom
- Ra valjano prhko tijesto koje ste napravili od brašna, šećera, jaja i maslaca prebacite preko kalupa t v. košarica i utisnite u njih.
- Probodite par puta vilicom i košarice pecite u pećnici 10-ak minuta na 180°C.
- Rastopljenom čokoladom a kuhanje premažite pečene košarice.
- Na laganoj vatri rastopite šećer i kada je poprimio smeđkastu boju maknite ga s vatre i u konstantno miješanje dodajte maslac.
- Kada se maslac otopio u miješanje dodajte slatko vrhnje dok se svi sastojci lijepo ne sjedine.
- Vratite karamel na laganu vatru i miješajte ga dok se ne gusne.
- Dodajte krupno nasjeckani kikiriki (oljušteni, ne slani) i sve ajedno kratko promiješajte.
- Nakon što ste karamel malo ohladili, vrijeme je da s njime napunite košarice i da uživate u ovom čarobnom slatkom doživljaju.
Dobar tek
Košarice s kikirikijem i čokoladom
0 comments:
Post a Comment