a ovaj tart je va no da se pridr avate mjera koje su navedene. Meso i povrce birajte sami po vasem i boru. Mogucnosti je be broj.
Sastojci
- 150 g luka ( ociscena te ina ) sitno i re an
- 2 cesnja cesnjaka ( sitno i re an )
- 50 dimljene slanine ( isjecene na male kockice )
- 250 g tikvica ( naribana ajedno s korom )
- 50 g sira ( cheddar ili gouda ) nariban
- 60 g bijelog brasna
- 1/2 licice praska a pecivo
- 1/2 dl ulja
- 3 jaja
- sol + papar
Priprema
Slaninu ispeci na tavi be dodatka masnoce.
U jednu djelu staviti luk, cesnjak, tikvice ( jedan dio tikvica sam amjenila s mrkvom ) i slaninu.
- Dodati brasno pomjesano sa praskom a pecivo, jaja, sir, ulje, sol i papar. Sve dobro i mjesati licom.
- Okrugli kalup ( 22 cm ) prema ati s maslacem i posuti brasnom. Usuti smjesu, poravnati i agladiti odo go.
- Peci u agrijanoj rerni na 180*C, 30 – 35 min. dok odo go ne dobije svijetlo smedju bolju.
- TIP
Prednost ovog tarta je u tome sto mo ete mijenjati povrce i meso po vasoj elji. Slaninu mo ete amjeniti sa dimljenom, kuhanom ili presanom sunkom, mljevenim mesom, piletinom, puretinom itd. Luk mo ete amjeniti sa porilukom, tikvice mrkvom, karfiolom, brokulom. Mo ete dodati chilli ili obicnu papriku. Dodati acine: persin, celer, timijan i sve drugo sto volite. To je samo mali tip, uljucite mastu i napravite tart po svom ukusu. Dr ite se navedenih mjera.
Source: http://www.coolinarika.com/recept/australski-tart/
Australski tart
0 comments:
Post a Comment