Monday, November 25, 2013

Stubička pisanica s domaćim rezancima


Stubička pisanica s domaćim re ancima



  • Očišćeni svinjski file probodite po dužini kuhačom te formirajte “džep”.

  • Napunite ga cijelog sa suhim šljivama i stavite na agrijani maslac.

  • File pržite na jačoj vatri dok ne porumeni sa svih strana.

  • U međuvremenu ga posolite i popaprite.

  • Kada se dovoljno ispekao sa svih strana, ulijte šljivovicu i flambirajte.

  • Tavu odmah poklopite kako bi ugušili plamen (budite opre ni) i nakon minutu-dvije otklopite, ulijte povrtni temeljac i ubacite suhe šljive te ponovno poklopite.

  • Nakon 10 minuta u povremeno dolijevanje temeljca, (pa ite da file ne bude na suhom) file odložite na tanjur.

  • Umaku koji je ostao u tavi dodajte maslac i promiješajte (ugasite vatru).

  • Komade filea servirajte u široke re ance i prelijte umakom.


Dobar tek icon smile


*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica i termička obrada.


Kuhari.com




Stubička pisanica s domaćim re ancima

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice