Saturday, November 2, 2013

Fritule


Fritule


U dijelicu ulijemo malo tople vode,dodamo 40g kvasca,žličicu šećera i brasna.I mjesamo sastojke i ostavimo na toplom da se di e 10-15 min.


U meduvremenu ogulimo krumpir,nare emo ga na ploske i stavimo kuhati u hladnu posoljenu vodu.Kuhani krumpir protisnemo.


U drugu djelu dodamo jaja i secer i pjenasto i radimo.U dobivenu smjesu dodamo krumpir,sol,rum,rakiju,prosijano brasno,gro dice i pjenu od kvasca.


Smjesu tucemo kuhacom sve dok se ne pojave mjehurici na povrsini.Dobiveno tjesto ostavimo na toplom da se di e jos oko sat vremena.


Smjesu i djele vadimo i oblikujemo licom koju umacemo u ulje da se tijesto ne lijepi.Pr imo u dobokom ulju okrecuci povremeno dok ne porumene sa svih strana.


Gotove fritulice stavljamo na salvete ili ubruse da pokupe visak masnoce.


Na kraju ih pospemo sa secerom u prahu i vanilin secerom icon smile ))))


Kuhari.com




Fritule

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice