apečeni grah
- Na vrelo ulje dodajte sitno sjeckanu slaninu i čim pusti miris ubacite i sitno sjeckani luk.
- Nakon što se luk lijepo ažuti dodajte mu sitno sjeckani celer, elenu i crvenu papriku te mrkvu. Pirjajte narednih desetak minuta dok vam povrće ne omekša.
- Vrijeme je da dodate malo glatkog brašna. Dobro promiješajte da se aprži i potom ačinite s crvenom mljevenom paprikom.
- Dodajte crveni i bijeli grah (ja sam koristio i kon erve) te sve ačinite češnjakom (ja sam koristio onaj u granulama) i paprom. Promiješajte.
- Sve ajedno podlijte vodom – da dođe do vrha graha. Pustite da se krčka sljedećih 10-ak minuta u povremeno miješanje.
- Ubacite sitno sjeckanu rajčicu, peršin i dva ili tri listića ljute crvene paprike. Promiješajte i prebacite sve u vatrostalnu posudu koja tada ide na 10-ak minuta u pećnicu na 200 stupnjeva.
Dobar tek
apečeni grah
0 comments:
Post a Comment