Vijenac s makom
Tijesto:
- Kvasac ra mrvimo u 4 žlice toplog mlijeka, dodamo 1 žlicu šećera, promiješamo i pokrijemo čistom krpom da se diže cca 30 min
- U djelu stavimo brašno, preostali šećer, sol i 8 žlica tople vode
- U sredini napravimo rupu, te stavimo dignuti kvasac
- Sve ajedno dobro umijesimo u mekše tijesto
- Nauljimo ga, kao i cijelu djelu u kojoj ga ostavimo da odstoji cca sat vremena (pokrijemo folijom ili krpom)
- Dignuto tijesto premijesimo, i valjamo na pravokutnik
Nadjev od maka:
- U djelu stavimo sve sastojke, i dobro i miješamo, dok ne dobijemo finu kremu a prema ivanje
- Nadjev premažemo po i valjanom tijestu, te ga arolamo
- arolano tijesto prerežemo po sredini da dobijemo dvije role (ako je veća rola, prerežemo na četiri dijela), da dobijemo trake i pletemo kao pletenicu
- Savijemo u oblik vijenca
- Vijenac premažemo sa mješavinom jaja i malo slatkog vrhnja
- Pečemo u pećnici na 200 C cca 30 tak min
Preljev:
- Šećer u prahu pomiješamo sa limunovim sokom i prelijemo preko vijenca
a više recepata, posjetite moj blog Tiha u emlji slatkiša.
Uživajte
Vijenac s makom
0 comments:
Post a Comment