Mramorni kolač
Biskvit
- I vadimo maslac i ostavimo da omekša na sobnoj temperaturi
- Namastimo kalup, pećnicu agrijemo na 180 C
- Kad je maslac omekšao, istučemo ga, te postupno dodajemo šećer, sol i ekstrakt vanilije
- Dodajemo jedno po jedno jaje, snažno miješajući
- Brašno pomiješamo sa praškom a pecivo, te ga postepeno dodajemo smjesi maslaca i jaja, nai mjence sa mlijekom (malo brašna, 2 žlice mlijeka, brašno, 2 žlice mlijeka)
- U drugu djelu prebacimo cca pola smjese do 2/3 napravljene smjese
- U jednu smjesu dodamo kakao
- U namašćeni kalup stavimo prvo svijetlu smjesu, pa tamnu, te avršimo svijetlom
- U memo nož te prođemo kro smjesu u obliku valova kako bi i miješali obje smjese
- Pečemo 1 sat.
- I vadimo i pećnice, te pustimo da se ohladi 10tak min u kalupu, te ga prebacimo na rešetku
Gla ura
- U lončić ulijemo vrhnje i kuhamo do vrenja
- U lončić dodamo nasjeckanu čokoladu i miješamo dok se čokolada ne otopi
- Dodamo nekoliko kapi ekstrakta vanilije
- Pustimo da se gla ura malo ohladi te ju prelijemo preko kolača
- Ostavimo neko vrijeme da se gla ura stvrdne
Ako niste a čokoladnu gla uru, možete ga posipati i šećerom u prahu.
a više recepata, posjetite moj blog Tiha u emlji slatkiša.
Uživajte
Mramorni kolač
0 comments:
Post a Comment