Koh od riže
- Skuhati rižu na mlijeku, te ostaviti sastrane da se ohladi
- Žumanjke, šećer, omekšali maslac, koricu limuna, muškat i ekstrakt vanilije dobro i miksati
- Rižu umiješati u i miksanu smjesu
- U drugoj djeli od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg
- Lagano ga umiješati u smjesu s rižom
- Kalup namastiti i pobrašniti, uliti smjesu, te peći na 180 C cca 30 min
- Ostaviti da se ohladi, te i vaditi i kalupa
U originalu ovaj koh ide be ičega, stvarno je jako ukusan ovako ogoljen, ili posipan šećerom u prahu ili kakaom, ili prere an na pola, te nama an pekme om, ali ja sam se odlučila a nešto suvremeniju ver iju, Coulis od višanja.
Slobodno možete udvostručit mjere, da vam ispadne viša torta. Ja sam radila u kalupu 26 cm, ali drugi puta ću raditi u manjem sa uduplanim mjerama.
a više recepata, posjetite moj blog Tiha u emlji slatkiša.
Uživajte
Koh od riže
0 comments:
Post a Comment