Pileći file u umaku od svježe paprike
- Na prethodno potučenim i ačinjenim pilećim fileima rasporedite par feta kuhane šunke te preklopite odre ak.
- Ispecite filee na vrelom ulju – svega par minuta sa svake strane (da dobiju boju). Nakon što su se ispekli, i vadite ih s tave te na istoj masnoći popržite malo sitno sjeckanu vratinu.
- Nakon par trenutaka dodajte i trakice svježe paprike. Pecite ju dok ne malo ne omekša.
- Vrijeme je da se pobrinemo a buduću gustoću umaka dodavanjem malo glatkog brašna. Dobro promiješajte.
- Kada primjetite da se brašno ažutilo, ulijte malo vode. Sve ajedno ačinite paprom i svježe kosanim peršinom.
- Na samom kraju dodajte vrhnje a kuhanje, vratite pileće odreske (sa masnoćom koja se i njih iscijedila) i ukuhavajte dok se umak ne agusti.
Dobar tek
Pileći file u umaku od svježe paprike
0 comments:
Post a Comment