Souffle od krumpira i kobasice
1. Na tavu staviti topiti mast. Na otopljenu masti staviti prepržiti kobasice.
2. U poseban lonac staviti kuhati oguljeni krumpir.
3. Nakon što su kobasice prepržene, i vaditi ih na tanjur, a na preostalu masnoću naribati skuhani krumpir. Nakon što je krumpir dobio miris i boju (oko 4 minute), ugasiti vatru, dodati maslac i poklopiti posudu.
4. Kada se maslac otopio, a smjesa malo ohladila, dodati sol, papar i kiselo vrhnje.
5. Kobasice nare ati na kriške i dodati ih smjesi od krumpira i kiselog vrhnja.
6. Jajima odvojiti bjelanjke od žumanjaka.
7. Kalupiće a souffle prema ati maslacem i posuti brašnom.
8. Potpuno ohlađenoj smjesi od krumpira, vrhnja i kobasica dodati žumanjke i peršin, a bjelanjke istući u snijeg (ne prečvrst, na pote žicom prema gore, mora se vraćati dolje). atim postupno dodavati bjelanjke u smjesu sa žumanjcima lagano miješajući.
9. Kada je sve spojeno i imate kompaktnu, pažljivo i miješanu smjesu, napunite kalupiće najviše do 2/3 kalupa.
10. Stavite u prethodno agrijanu pećnicu na 190°C i pecite oko 40 minuta, odnosno dok se souffle ne digne i dobije latnosmeđu boju, BE OTVARANJA PEĆNICE TIJEKOM PEČENJA.
Souffle od krumpira i kobasice
0 comments:
Post a Comment