Souffle od tune
- U tavi otopiti maslac, dodati mu brašno i miješati žicom. Kad se maslac i brašno sjedine postepeno dodavati mlijeko dok ne umak be grudica. Posoliti, popapriti i naibati malo muškatnog oraščića. Dobiven umak ostaviti da se ohladi.
- Ohlađenom dodati tunu (ako je i kon erve, ocijediti ju; ako je sirova, lagano termički obraditi i usitniti).
- Jajetu odvojiti bjelanjke od žumanjka. Žumanjak dodati smjesi umaka i tune, a bjelanjak istući u snijeg – mekani tako da se na pote žicom vraća u posudu.
- Kalupe a nabujak nama ati maslacem i pobrašniti.
- Smjesu rasporediti u 4 kalupa (uliti najviše do 2/3 kalupa) i staviti peći u agrijanu pećnicu na 180°C oko 40 minuta (dok se ne digne i dobije latnu boju).
Souffle od tune
0 comments:
Post a Comment