Jabuke u šlafroku
- Jabuke oprati, oguliti, i dubiti sredinu i nare ati na krugove, debljine cca 1 cm
- Od jaja, mlijeka, brašna, soli, šećera, vanilin šećera i žličice ulja napraviti malo gušće tijesto a palačinke (ja palačinke uvijek radim odoka, tako da ne nam točnu mjeru brašna, ali smjesa treba biti gušća od smjese a palačinke, osjetit ćete po kon istenciji)
- Ulje dobro agrijati, mora biti vruće kad budete utapali jabuke (jabuke moraju plivati)
- Uroniti kolut jabuke u smjesu, te staviti pržiti u ulje
- Pržimo s jedne i druge strane dok ne poprime finu boju
- I vaditi ih na papirnati ručnik da se ocijedi višak ulja
- Po želji ih posipati šećerom u prahu ili cimetom
a više recepata, posjetite moj blog Tiha u emlji slatkiša.
Uživajte
Jabuke u šlafroku
0 comments:
Post a Comment