Kiflice s bučinim uljem i sjemenkama
- Pečnicu agrijete na 180°C.
- agrijte mlijeko tako da bude toplo.
- Suhi kvasac, šećer, malo mlijeka i žlicu brašna promiješajte pa pustite sa strane da kvasac počne djelovati (potrebno je par minuta da se sve apjeni)
- Brašnu dodajte sol i promiješajte.
- Dodajte kvasac, ulje i ostalo mlijeko.
- amijesite tijesto i stavite u pobrašnjenu posudu da se diže nekih sat vremena.
- Dignuto tijesto podijelite na pola i ra valjate na debljinu nekih pola centimetra.
- Premažite bučinim uljem i režite na trokute.
- Prije pečenja slance premažite sa mješavinom jaja i mlijeka i posipajte po njima malo sjeckanih bučinih koštica
- Gotovi su kad dobiju lijepu latnu boju.
i to je to
Kiflice s bučinim uljem i sjemenkama
0 comments:
Post a Comment