Pureći file u umaku od vermoutha
- ačinjene, prethodno nalupane, pureće odreske stavite peći na vrelo ulje po par minuta sa svake strane. Kada dobiju boju, i vadite ih na tanjurić.
- Na istoj masnoći apržite malo sitno sjeckanu dimljenu vratinu. U trenutku kada vašu kuhinju prekriju mirisi vratine, dodajte malo glatkog brašna.
- Nakon što se brašno malo upržilo, podlijte sve s malo vode, dodajte grožđice koje su se prethodno natapale u vermouthu i par kriškica jabuka. ačinite solju, paprom i svježe kosanim peršinom.
- Kada primijetite (kro par minuta) da vam se umak reducirao, dodajte vrhnje a kuhanje. Miješajte dok se sve lijepo ne poveže i tada vratite odreske u umak.
- Miješajte sve ajedno još minutu, dvije i spremni ste a serviranje.
Dobar tek
Pureći file u umaku od vermoutha
0 comments:
Post a Comment