Tuesday, October 22, 2013

Pureći rol


Pureći rol



  • U ećemo mljeveno meso, ačiniti ga (so,papar,vegeta,kopar) i dobro i miješati.

  • Tikvicu isjeći na tanke slajseve dovoljno da se sa njima može rolati

  • U ećemo aluminijumsku foliju i prema ati je uljem. Na to posložiti slajseve tikvice. Preko toga rasporediti mljevenu puretinu i na kraju tanke slajseve gaude i šunke.

  • U pomoć folije arolati

  • Krompir isjeći na kockice i ačiniti (so, papar,vegeta, crvena paprika ili šta god vam padne pri ruci nećete pogriješiti icon smile )

  • Vatrostalnu djelu podma ati, staviti rol i krompire i peći 30-35 min na 200° (prvo 15 minuta pod folijom)

  • Dok se rol peče napraviti umak: u tavi rastopiti maslac, dodati kasiku brašna, malo propržiti, dodati mlijeka, non stop miješati, dodati sjeckanog svje eg kopra i narendani dimljeni sir

  • Pečeni rol isječemo na kolutove i seviramo ga u pečeni krompir i umak

  • Prijatno icon smile


Kuhari.com




Pureći rol

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice