Monday, October 21, 2013

Harambašići


Harambašići



  • Na lagano agrijanom maslinovom ulju popržite sitno sjeckani luk i na sitno nare anu slaninu.

  • Kada se slanina “ astakli” dodajte papar, sol, mljeveni muškatni oraščić i mljevenu svinjetinu.

  • Sve ajedno promiješajte i vrlo kratko prodinstajte.

  • Pustite da se smjesa malo ohladi i u međuvremenu u duboki lonac ulijte maslinovo ulje, na dno položite listove kiselog elja i komade slanine.

  • Na rašireni list kiselog elja žlicom položite smjesu od mljevenog mesa i formirajte roladicu (sarmicu) i stavite u lonac.

  • Postupak ponovite dok ne potrošite materijal.

  • Sarmice u loncu alijte maslinovim uljem i toplom vodom (sarmice moraju biti prekrivene vodom) te ih na srednjoj vatri kuhajte otprilike 2 sata.

  • Sarmice poslužite sa uštipcima od pira ili sa kukuru nim kruhom.


Dobar tek icon smile


*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica i termička obrada


Kuhari.com




Harambašići

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice