Thursday, October 10, 2013

Prhka makovnjača


Prhka makovnjača


Tijesto:


a pripremu tijesta potrebno je prosijati brašno sa praškom a pecivo. U posebnoj djeli miksati šećer, vanilin šećer, jaje i sol. Uliti mlijeko i hladni maslac, još jednom dobro promiješati pa dodati brašno, te umijesiti glatko tijesto. Staviti u frižider nekih pola sata na hlađenje.


Ra valjati tijesto u obliku pravokutnika, prema ati smjesom od maka, arolati, te načiniti oblik kruga rukama. Nožem možete atim are ati tijesto u obliku vije de i prema ati mlijekom i žumanjcem.


Peći na 180-200C stupnjeva otprilike 40 minuta ili dok tijesto nije pečeno i poprimilo latno smeđu boju.


Priprema nadjeva:


U jednoj djeli pomiješati mak, šećer, vanilin i rum. agrijati mlijeko te njime politi smjesu i promiješati da dobro upije.


Možete dodati i malo otopljenog maslaca smjesi ili još malo toplog mlijeka ako vam bude nedostajalo.


Umijesto makovnjače možete napraviti i orehnjaču sa istim tijestom ali a nadjev ćete koristiti:



  • 200 g mljevenih oraha

  • 100 g šećera

  • malo ruma

  • 1/2 žumanjka

  • 1 bjelanjak

  • 4-5 žlica mlijeka


Kuhari.com




Prhka makovnjača

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice