Monday, October 14, 2013

Miso piletina sa sezamom i špinatom


Miso piletina sa se amom i špinatom



  • Soja sos, mirin (japansko vino a kuhanje), sake (japansku rakiju), svjetlu miso pastu, đumbirov sok i šećer pomiješajte te miješajte dok se šećer ne rastopi.

  • Ukoliko želite možete dodati malo chillija te soli i papra.

  • Ubacite sitno sjeckani mladi luk i češnjak, prelijte prsa i ostavite da se mariniraju barem 2h u frižideru (najbolje preko noći).

  • U tavi ugrijte se amovo ulje i pecite prsa dok ne dobiju tamniju latno- žutu boju sa svih strana.

  • Premjestite na dasku i i režite na šire šnite.

  • Na tanjur a serviranje stavite listove špinata koje ste prethodno blanširali u malo vode te ih nakon blanširanja u posudi “šokirali” ledenom vodom i ocjedili.

  • Po špinatu posipajte pastu od se ama koju možete napraviti tako da se am lagano tostirate na tavici te ga i miksate u blenderu sa malo se amovog ulja i soja sosa.

  • Šnite pilećeg filea posložite povrh špinata i paste od se ama te poslužite.


Dobar tek (na japanski 食欲) icon smile


*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica i termička obrada. Nije uračunato mariniranje piletine, blanširanje špinata i i rada paste od se ama.


Kuhari.com




Miso piletina sa se amom i špinatom

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice