Wednesday, October 16, 2013

Pita od gljiva


Pita od gljiva



  • Na maslinovom ulju dinstajte sitno sjeckani ljubičasti luk dok ne omekša.

  • Ubacite sitno sjeckani češnjak i na listiće nare ane šampinjone.

  • Sve ajedno promiješajte i tijekom dinstanja koje traje otprilike 20-ak minuta, povremeno podlijevajte vodom dok šampinjoni ne omekšaju.

  • U lim a pečenje obložen masnim papirom, rasporedite 3 kore a savijače te prilikom stavljanja jedne na drugu premažite i među maslinovim uljem.

  • Po površini rasporedite trećinu količine dinstanih šampinjona.

  • Prekrite sve ajedno sa 3 kore i premažite ih i među maslinovim uljem, te rasporedite drugu trećinu dinstanih šampinjona.

  • Postupak ponovite još jednom tako da avršite sa raspoređivanjem preostale količine dinstanih šampinjona.

  • U posudi pjenjačom i mutite jaja, jogurt, svježi sir i prašak a pecivo te ačinite soli i paprom po ukusu.

  • Smjesu prelijte (rasporedite) po piti i pospite bučinim sjemenkama.

  • Možete koristiti suncokretove sjemenke, se am ili po želji.

  • Pecite u pećnici 30 minuta na 200 stupnjeva i nakon toga smanjite temperaturu na 180 stupnjeva i pecite još 10 minuta.


Dobar tek icon smile


*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica, dinstanje šaminjona i formiranje pite. Nije uračunata termička obrada u pećnici.


Ovaj recept je produkt ajedničke suradnje portala kuhari.com i dravakrava.hr.


Kuhari.com




Pita od gljiva

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice