Tortice s kremom od jogurta i jagodama
Podloga
- Piškote samljeti u multipraktiku da dobijete mrvice.
- Dodati im omekšali maslac pa sve ajedno pove ati u jednoličnu smjesu (ručno ili pomoću multipraktika).
- Utapkati u dno 9-10 komada okruglih kalupića promjera 6 cm (položenih na lim na papir a pečenje), koje smo prethodno malo prema ali uljem da se krema ne primi.
- Staviti u hladnjak na pola sata.
Krema i ukrašavanje
- Namočiti želatinu u hladnu vodu 10 min, nakon toga ju ocijediti.
- Liker od kokosa, sok limuna i šećer staviti u lonac i agrijavati u stalno miješanje.
- Maknuti s vatre pa u tome rastopiti ocijeđenu želatinu. Ohladiti smjesu par minuta.
- atim umiješati jogurt te staviti na oko 5 min u hladnjak, a kad se krema počne stiskati, pažljivo umiješati čvrsto istučeno vrhnje a šlag.
- Ra ma ati kremu po podlo i, poravnati površinu.
- Staviti u hladnjak na najmanje 3-5 sata, da se krema stvrdne.
- Oprane i nare ane jagode poslagati po kremi, preliti lagano rashlađenim preljevom, pripremljenim prema uputi s vrećice.
- Vratiti u hladnjak da se preljev stvrdne, a nakon toga vaditi i kalupića pomoću uske visoke čaše i po želji postrance obložiti bademovim listićima.
Dobar tek!
Savjet:
Ako nemožete nabaviti ovakve kalupiće (inače ih ima u Kiki), ove tortice se mogu raditi i u ver iji jedne veće torte promjera 26 cm, samo poduplajte sve sastojke!
Tortice s kremom od jogurta i jagodama
0 comments:
Post a Comment