Raspukli keksi
- U posudi mikserom obradite komade maslaca.
- Redom umiksajte smeđi šećer, jaja i ekstrakt vanilije.
- Ulijte rastopljenu čokoladu a kuhanje ohlađenu na sobnu temperaturu i sve ajedno i miksajte.
- U drugoj posudi vilicom pomiješajte glatko brašno, kakao u prahu, sol i prašak a pecivo.
- Sadžaj posude sa suhim sastojcima nai mjence sa mlijekom umiksavajte u posudu sa i miksanim “mokrim” sastojcima.
- Kada ste sve ajedno pove ali mikserom, smjesu rasporedite u nekoliko hrpica na raširenu plastičnu foliju.
- Formirajte paketiće na način da hrpice umotate u plastičnu foliju i stavite ih u frižider na dva sata.
- Od smjesa odvojite komadiće veličine oraha i dlanovima formirajte kuglice koje atim uvaljajte u šećer u prahu.
- Tako pripremljene kuglice rasporedite na lim a pečenje, koji ste prethodno obložili papirom a pečenje, na način da ostavite prostor od otprilike 5 cm i među njih kako se prilikom pečenja ne bi dodirivale.
- Pecite ih u pećnici 10 do 15 minuta na 180 stupnjeva i servirajte.
Dobar tek
*U vrijeme pečenja uračunata je priprema namirnica i termička obrada. Nije uračunato vrijeme hlađenja.
Raspukli keksi
0 comments:
Post a Comment