Kuglof
- U posudi mikserom pjenasto i miksajte jaja i šećer.
- U drugoj posudi pomiješajte glatko brašno, sol i prašak a pecivo.
- U posudu sa jajima umiksajte nai mjence postupno sadržaj i druge posude i maslinovo ulje.
- Kada je smjesa i miksana dodajte svježi sok od naranče i naribanu narančinu koricu te sve ajedno miješajte ručno ili koristite mikser na najmanjoj br ini do željene gustoće.
- Gotovu smjesu prelijte u prethodno maslacom prema ani kalup a kuglof te ga ubacite u pećnicu koju ste prethodno agrijali na 175°C i pecite oko 60 minuta.
- Kuglof nakon pečenja ostavite da se ohladi otprilike 60-ak minuta kako bi ga lakše i vadili i kalupa.
- a dekoraciju ga prelijte sa smjesom otopljene čokolade a kuhanje, maslaca i mlijeka.
Dobar tek
*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica i termička obrada. Nije uračunato hlađenje kuglofa.
Kuglof
0 comments:
Post a Comment