Mađarica
TIJESTO A KORE
- U posudi pjenasto i miksajte maslac smekšan na sobnoj temperaturi i šećer.
- Nastavite umiksavati bjelanjak i kiselo vrhnje dok ne dobijete pjenastu i jednoličnu smjesu.
- Dodajte mješavinu glatkog brašna i praška a pecivo te sve ajedno ručno (žlicom ili kuhačom) pomiješajte.
- Smjesu prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i rukama amijesite glatko tijesto.
- Tijesto amotajte u pro irnu foliju i ohladite u hladnjaku 30 do 45 minuta.
- Ohlađeno tijesto podijelite u 3 jednaka dijela i preko plastične folije, na lagano pobrašnjenoj silikonskoj podlo i, ra valjajte u tanku kvadratičnu formu dimen ija približno 30 x 40 cm.
- Tijesto sa silikonskom podlogom (uklonite pro irnu foliju) prebacite na naopako okrenuti lim a pečenje i pecite 3 do 5 minuta u pećnici agrijanoj na 190 stupnjeva sve dok kora mjestimično blago ne porumeni i postane čvrsta na dodir.
- Kore držite pod teretom (knjige) da ostanu ravne.
- Međusobno ih odijelite masnim papirom.
- Kada se ohlade prerežite ih po pola, na dva jednaka dijela.
KREMA
- U lonac s vrućim mlijekom ubacite kockice tamne čokolade i kuhajte u miješanje dok se čokolada ne rastopi.
- Kada smjesa akuha, ulijte mješavinu mlijeka, gustina, šećera i rum šećera.
- Smjesu miješajte na laganoj vatri dok ne dobijete gušću kremu.
- Maknite s vatre, ubacite kockice maslaca i nastavite miješati dok se ne rastopi.
- Dodajte rum i čokoladni nama te promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Vruću smjesu raspodijelite u posude u 5 jednakih dijelova.
FINALI IRANJE
- U kalup a pečenje položite koru i ravnomjerno premažite kremom i jedne posudice.
- Na ra ma anu kremu položite drugu koru, blago pritisnite kako bi se sljubila s kremom i premažite kremom i druge posudice.
- Nastavite istim redoslijedom dok ne potrošite sav materijal.
- Finali irajte adnjom korom i po njoj rasporedite toplu čokoladnu gla uru koju ste prethodno spravili od rastopljene tamne čokolade, maslaca, meda, ulja i vode.
- Mađaricu ohladite u frižideru od 3 do 8 sati prije nego je narežete na kocke i poslužite.
Dobar tek
*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica i termička obrada. Nije uračunato hlađenje tijesta i mađarice prije kon umacije.
Mađarica
0 comments:
Post a Comment