Orahnjača s čokoladom i karamelom
Tijesto:
- Kvasac ra mutimo s malo brašna i šećera u 1 dl mlakog mlijeka
- Ostavimo da se digne
- Brašno prosijemo i dodamo u dignuti kvasac, dolijemo preostalo mlako mlijeko, šećer, prstohvat soli, žumanjke, rastopljeni maslac i limunovu koricu
- Tijesto amijesimo i tučemo kuhačom sve dok se tijesto ne počne odvajati od kuhače
- Ostavimo na toplom da se diže cca 30 min
Nadjev:
- a nadjev šećer karameli iramo tako da pržimo u suhoj posudi dok ne postane tamnožute boje
- alijemo ga mlijekom, prokuhamo i maknemo sa vatre
- Dodamo mljevene orahe, kosanu ili nare anu na kockice čokoladu i med
- Dobro promiješamo da se sve sjedini
- Tijesto lagano premijesimo i ra valjamo u jedan list prema duljini kalupa, te ga premažemo nadjevom
- Orahnjaču savijemo s obiju strana do sredine i stavimo u namašćen i pobrašnjen lim
- Ostavimo tako da se diže cca 45 min
- Prije pečenja orahnjaču premažemo žumanjkom
- Pečemo na 180 C cca 1 sat
a više recepata, posjetite moj blog Tiha u emlji slatkiša.
Uživajte
Orahnjača s čokoladom i karamelom
0 comments:
Post a Comment