Losos na cedrovini
- Letvicu cedrovine (kupio sam je preko interneta) dobro namočite u limunovom soku, vinu ili u pivi – ovisno kakvu aromu želite dodati.
- Tako natopljenu letvicu ostavite minimalno sat vremena da se natapa u (ja sam koristio bijelo vinu) tekućini po vašem i boru. Bitno je da se dobro namoči jer ona ipak kasnije ide u pećnicu. Tijekom snimanja ovog recepta malo smo žurili pa sam letvicu namočio svega 20 minuta i ato je pocrnila u pećnici.
- Nakon sat vremena natapanja, cedrovinu premažite s malo maslinovog ulja, posipajte je sa krupnom soli i napravite ležište od fetica limuna. Sve posipajte sa svežim koprom te položite prethodno očišćeni i posoljeni file lososa. Losos također premažite s malo maslinovog ulja i spremni ste a pećnicu – kojih 15-ak minuta na 200-tinjak stupnjeva (dok ne dobije lijepu narančastu boju).
- Ovako pripremljeni losos adovoljava halal standarde pripreme hrane – naravno, ako umjesto vina natapate cedrovinu s vodom ili limunom
Dobar tek
Losos na cedrovini
0 comments:
Post a Comment