Božićni panj ili BÛche de Noël
- Čokoladu otopiti na pari
- Odvojiti žumanjke od bjelanjaka
- U žumanjke stavimo šećer i dobro i miksamo, te dodamo ekstrakt vanilije
- U smjesu dodamo otopljenu čokoladu i kakao, te sve još jednom dobro i miksamo
- U drugoj djeli istučemo bjelanjke u čvrsti snijeg
- U par puta lagano špatulom dodajemo snijeg u smjesu s čokoladom dok ne dobijemo glatku podatnu smjesu
- Na lim stavimo pek papir koji smo prema ali maslacem i pobrašnili, te i lijemo smjesu
- Pečemo na 180 C cca 15tak min
- Ostavimo kratko da se ohladi, te ga prebacimo na drugi hladniji lim i maknemo pek papir
- Površinu namažemo kremom, posipamo šumskim voćem, te arolamo
- Obložimo panj buttercreamom
Ukrasimo prema želji, ja sam napravila vje dice od boje u prahu.
a više recepata, posjetite moj blog Tiha u emlji slatkiša.
Uživajte
Božićni panj ili BÛche de Noël
0 comments:
Post a Comment