Probala sam ra nora ne salate od hobotnice, svaka je na neki način drugačija…Ovo je moj način, najjednostavniji, od kojega ne odstupam, jer meni najviše odgovara… :)
Sastojci
- 1 – 1,5 kg. hobotnice
- 1 ljubičasta kapula
- 1 – 1,5 limun (sok i korica)
- 1 – 1,5 dl. maslinovog ulja
- šaka svježeg, isjeckanog peršina
- malo soli i svježe mljevenog papra
- po želji malo kapara
Priprema
- Ako imate sreće te ste sami ulovili hobotnicu, najbolje ju je odmah očistiti i oprati u moru. Ako ne, učinite to kod kuće i obave no je aledite – na taj će način biti mekana.
- amr nutu hobotnicu ubacite u lonac ključale vode. Ako je hobotnica već odmr nuta, onda je spustite u hladnu vodu (koju posolite kada proključa) i atim je kuhajte na najjačoj temperaturi oko 1 sat. Hobotnica je skuhana kad omekša i kada joj se pipci lako odvajaju perunom.
- I vaditi hobotnicu i vode i malo je prohladiti, a atim je isjeckati na komade veličine oko 2 cm.
Pomiješati je sa sjeckanim ljubićastim lukom, aliti maslinovim uljem, dodati struganu koricu i sok limuna, popapriti i posuti svježe sjeckanim peršinom.
Sve dobro i miješati.
- Ukrasiti ploškama limuna, maslinama ili pokojim cijelim krakom hobotnice.
Posluživanje
Može se poslužiti i topla i hladna.
Source: http://www.coolinarika.com/recept/840401/
Hobotnica "na salatu"
0 comments:
Post a Comment