Pureći rol
- U ećemo mljeveno meso, ačiniti ga (so,papar,vegeta,kopar) i dobro i miješati.
- Tikvicu isjeći na tanke slajseve dovoljno da se sa njima može rolati
- U ećemo aluminijumsku foliju i prema ati je uljem. Na to posložiti slajseve tikvice. Preko toga rasporediti mljevenu puretinu i na kraju tanke slajseve gaude i šunke.
- U pomoć folije arolati
- Krompir isjeći na kockice i ačiniti (so, papar,vegeta, crvena paprika ili šta god vam padne pri ruci nećete pogriješiti )
- Vatrostalnu djelu podma ati, staviti rol i krompire i peći 30-35 min na 200° (prvo 15 minuta pod folijom)
- Dok se rol peče napraviti umak: u tavi rastopiti maslac, dodati kasiku brašna, malo propržiti, dodati mlijeka, non stop miješati, dodati sjeckanog svje eg kopra i narendani dimljeni sir
- Pečeni rol isječemo na kolutove i seviramo ga u pečeni krompir i umak
- Prijatno
Pureći rol
0 comments:
Post a Comment