Miso piletina sa se amom i špinatom
- Soja sos, mirin (japansko vino a kuhanje), sake (japansku rakiju), svjetlu miso pastu, đumbirov sok i šećer pomiješajte te miješajte dok se šećer ne rastopi.
- Ukoliko želite možete dodati malo chillija te soli i papra.
- Ubacite sitno sjeckani mladi luk i češnjak, prelijte prsa i ostavite da se mariniraju barem 2h u frižideru (najbolje preko noći).
- U tavi ugrijte se amovo ulje i pecite prsa dok ne dobiju tamniju latno- žutu boju sa svih strana.
- Premjestite na dasku i i režite na šire šnite.
- Na tanjur a serviranje stavite listove špinata koje ste prethodno blanširali u malo vode te ih nakon blanširanja u posudi “šokirali” ledenom vodom i ocjedili.
- Po špinatu posipajte pastu od se ama koju možete napraviti tako da se am lagano tostirate na tavici te ga i miksate u blenderu sa malo se amovog ulja i soja sosa.
- Šnite pilećeg filea posložite povrh špinata i paste od se ama te poslužite.
Dobar tek (na japanski 食欲)
*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica i termička obrada. Nije uračunato mariniranje piletine, blanširanje špinata i i rada paste od se ama.
Miso piletina sa se amom i špinatom
0 comments:
Post a Comment